Vistrip 2010 chalkstreams

Dit jaar waren de chalk streams in Zuid Engeland het doel van onze reis. Met vijf man vertrokken we op 17 oktober via Calais en Dover naar het historische Grosvenor hotel in Stockbridge (Hampshire). Het hotel heeft een vaste vergaderkamer voor de Houghton fishing club, een vereniging met 23 leden en, ondanks de hoge contributie, een forse wachtlijst. Bert Vosters, die dit gebied erg goed kent, had de vergunningen geregeld voor een paar prachtige en visrijke rivieren.

versla32
Op maandag visten we in de Test bij Wherwell, een kwartiertje rijden. In de ochtend mochten we niet het hele stuk bevissen omdat eerst een aantal jagers de fazanten te lijf gingen. Maar dat deed niets af aan de vangsten; ieder van ons slaagde er in diverse vlagzalmen en forellen te verschalken.

IMG_3813
Dinsdag naar de Dever in Barton Stacey. Een plaatje van een rivier in een schitterend gebied. Natuurlijk kraakhelder en met veel plantengroei. Gedurende het forelseizoen (tot 15 oktober) mag men daar alleen met droge vlieg en stroomopwaarts vissen. Nu mochten we ook nimfen gebruiken.

IMG_3902

De vis is daar erg schuw, bij de minste beweging met je hengel schieten ze weg. Toch lukte het ons een behoorlijk aantal mooie vissen te vangen.

IMG_3851

Woensdag splitste de groep zich; twee man gingen naar de Test in Longparish, Lower Mill, de anderen naar de Itchen in Twyford. Ook hier weer goede resultaten, hoewel de vissen pas later in de ochtend actief werden als gevolg van een koude vriesnacht.

IMG_3871
Donderdag naar de Lower Itchen Fishery bij Southampton. Een mooie, grote beat waar we echt ons best moesten doen om de vis aan de haak te slaan.

IMG_3906

Tenslotte vrijdags nog een keer naar de Dever. Al met al een geweldige week in een prachtig gebied.

IMG_3816

Deelnemers waren: Lex van Raab van Canstein, Bert Vosters, Jan Tijs Meijer, Hubert van Bavel en Gert Sluis.

Gert Sluis, oktober 2010