Vistrip Denemarken 2010

Dit jaar was anders dan we tot nu toe gewend waren.Voor het eerst in 16 jaar waren er weinig geïnteresseerden. Er waren slechts 4 personen die naar de camping wilden en 2 personen die naar een hotel bij de Grindsted wilden. Op maandag 24 mei vertrokken John Wieja, Hennie van Ooijen en Rob en Esther Dings naar de camping. Hubert van Bavel en Jan-Tijs Meijer gingen naar het hotel. Op de camping verbleven we in een luxe cabin. Na alles te hebben uitgepakt, ging Rob zijn geluk beproeven bij de camping. Hij ving wel vis, maar helaas geen vlagzalm. Dit jaar moesten we zelf voor ons eten zorgen. Anna en Henning bezorgden ons elke morgen verse broodjes voor het ontbijt en de lunch en beleg kochten we in de campingwinkel.

foto_D62

Dinsdag hebben we op de Vejen gevist. Mede door de lange, strenge winter vielen de vangsten tegen en was er weinig stijgende vis te zien. Hubert en Jan-Tijs hadden op de Grindsted ook weinig geluk. ’s Avonds zijn we, na het eten van een pizza, nog in het clubgebouw geweest van de visclub uit Vejle, waar we gezellig gekletst hebben met de Denen Kim Bentzen en Sören Stjernholm Jensen.

Woensdag probeerden wij het op de Grindsted. In deze heldere rivier is normaal altijd wel vis te zien, maar deze keer viel het erg tegen. Een enkele keer schoot er iets weg maar vis hebben we er nauwelijks gehaakt. Hiervan was er slechts 1 een vlagzalm. Na onderweg iets te hebben gegeten zijn we op bezoek geweest bij Hubert en Jan-Tijs in het hotel. Zij hadden die dag op de Holme gevist, en tot nu toe ook nog geen grote vangsten gehad.

foto_D88

Donderdag gingen we naar de Konge bij Skodborghus. Het weer was iets vriendelijker en de vangsten waren iets beter, maar nog steeds vingen we weinig vlagzalm, maar wel regenboog en bruine forel. Omdat Rob vrijdag graag op de Skjern ging vissen, bleven John, Hennie en Esther bij de camping. Deze dag maakte de week nog een beetje goed. In het gedeelte in het bos vingen we allemaal vis, waaronder een paar mooie vlagzalmen.

foto_D94

Na een paar slechte jaren, bleek de Gudenå dit jaar de beste rivier te zijn.
Zaterdag na het ontbijt gingen we weer terug naar Nederland waar Gerdie, de vrouw van Hennie, lekker voor ons gekookt had.

foto_D82

Het was een fijne week, echter met weinig vis en zonder het lekkere eten van Anna.

Rob Dings, juni 2010