Vistrip Wales 2004

Vissen in Wales in de week van 13 tot 19 sept 2004.

Mijn indrukken van de trip.
In de eerste plaats en dat zal een ieder beamen, was de reis geweldig goed voorbereid en georganiseerd, alle lof voor Ben en de gidsen. Na een voorspoedige reis in de nacht, met windkracht 7 of 8, kwamen we, na een autotocht door Engeland van Hull naar Llangollen in een prachtig gebied terecht. Het was een lust om rond te kijken en de natuur te bewonderen. Ons onderkomen was uitstekend en het ontbijt en de lunchpakketten waren werkelijk zeer goed. Het klikte goed tussen ons allen en dat maakte, dat er vele gezellige uren met elkaar doorgebracht werden. Het vissen was wat moeilijk, vanwege het weer dat het weekend voor we arriveerden omgeslagen was, maar dat heb je niet in de hand.

w2004brenig

Op de eerste dag werd door onze gids een uitwijkmogelijkheid aangeboden naar een meer (Lyn Brenig). Een leuke ervaring voor iedereen. Het was moeilijk vissen in de harde wind en daarom waren het de “cracks” die vis vingen. Dat stemt tot nadenken over techniek en te gebruiken vliegen. Dat vind ik heel leerzaam. Ook de volgende dag was de River Dee nog bruin, daarom zijn we met onze gids Roger Hughes uitgeweken naar een zalmrivier in Noord-Wales de  River Ogwen. Deze rivier hadden wij niet gezien wanneer de Dee goed was geweest. Dus eigenlijk geluk, want ik had deze ervaring en het vangen van echte wilde zalm niet graag gemist.

Het bekijken van deze rivier maakte bij mij de gedachte los: “konden wij deze rivier maar meenemen naar huis”. Rob en Esther visten daar op zalm, maar de vangst van drie zalmen was voor Roger Hughes met een spinner.

w2oo4salmon

Wij hebben met nog meer gidsen gevist op nog meer prachtige rivieren, maar het hoge water en de grote stroomsnelheden maakten het vangen moeilijk. Op de River Severn hadden we zelfs een gids die echt honderden meters liep voor Esther, om te kijken of er vis steeg. Rob had toen een poeltje gevonden en ving mooie beekforellen, helaas was toen de tijd weer om.

W2004trout

De volgende dag visten we eindelijk op de River Dee bij Llangollen en werd er onder begeleiding van twee gidsen vis gevangen langs de golfbaan, een prachtig traject waar ik kleine beekforelletjes en een vlagzalm ving. Achteromkijkend kon je de geweldige slagen van deze mensen bewonderen. Ik heb zelfs even geapplaudisseerd. Vrijdag verkast naar Cumbria in Noord- Engeland om te vissen in de River Eden. Ook deze rivier bleek niet te bevissen en zijn op advies van de gids uitgeweken naar een zijrivier de River Eamont. Op deze mooie rivier werd door een aantal mensen vlagzalm en beekforel gevangen. Ik heb er daar 3 verspeeld, jammer dan, maar dan blijkt des te meer dat vissen meer is dan vangen.

w2004river

Op de laatste dag hebben  we tijdens de terugreis nog een meer aangedaan, Lake Coniston bij Skipton. Hier werden prachtige regenboogforellen gevangen, Rob en Gert waren hier de kampioenen. Deze vissen waren erg sterk en zagen er zeer gezond uit. Dan restte na 4  uur gevist te hebben de reis naar de boot. Lekker eten evenals de andere dagen in Wales en  Engeland met natuurlijk een glaasje wijn of een cola. Een goede nachtrust tijdens de tocht naar huis en voor de laatste maal een Engels ontbijt met bacon en eggs. Tenslotte bij Gert nog een kopje koffie en wat napraten. Helaas het was te kort, wat een genieten!

Jan te Moller, Lichtenvoorde, 20 september 2004,