Activiteiten

Jaarlijkse meeting

De Grayling Society Holland (Nederland) organiseert voor haar leden diverse activiteiten. Om te beginnen is er éénmaal per jaar De Meeting: een gezellige ledenbijeenkomst annex jaarvergadering, om elkaar te ontmoeten, bij te praten en de formele club-zaken af te handelen zoals het financieel verslag e.d. Deze meeting is altijd goed bezocht, doorgaans komt meer dan de helft van onze leden opdagen. Naast de formele onderdelen, die meestal niet veel tijd in beslag nemen, zijn er lezingen, dia- of video voorstellingen, en natuurlijk een lekkere lunch.

meetin53

Vliegbinden

Daarnaast organiseren we ook elk jaar een vliegbinddag. Die wordt meestal door Hans georganiseerd en opgebouwd rond één thema. Dat kan een bepaald type vlieg of insect zijn, of een nieuw of ongebruikelijk materiaal. Ook worden er soms vliegen gebonden voor een specifiek water of vistrip.

GS Bin50

Privé vliegbind clinics

Verder bieden we de mogelijkheid om, meestal onder leiding van Hans, privé in kleine groepjes bij elkaar te komen voor het binden van speciale vliegen, bijvoorbeeld voor specifieke visbestemmingen.

activi9

Vistrips

Tenslotte organiseren we elk jaar een of meer vistrips naar buitenlandse bestemmingen, waarbij het vliegvissen op vlagzalm natuurlijk centraal staat. In het verleden waren dat vaak verschillende bestemmingen in Engeland. Ook gingen we vaak naar Denemarken, maar daar is de nadruk in het visstandbeheer heel erg op zeeforel en zalm komen te liggen. Dat gaat ten koste van de vlagzalmstand, die toch al flink te lijden had onder predatie van aalscholvers. De laatste jaren wordt meestal een of twee trips naar Engeland georganiseerd, meestal naar het zuiden, waar dan gevist wordt in de prachtige chalkstreams in Hampshire en Wiltshire. De vlagzalm populaties in o.a. de Test, Itchen, Anton, Avon en Dever zijn prima in orde en er worden elk jaar veel mooie en grote vlagzalmen gevangen. Deelname aan deze trips staat alleen open voor leden.

GStrip1

Als je naar aanleiding hiervan belangstelling hebt om lid te worden, meld je dan aan via de pagina ‘lid worden’.

NB: Meld je als Nederlands lid niet direct aan bij de Grayling Society in Engeland!
De Nederlandse afdeling heeft een aparte lidmaatschapsregeling met ‘Engeland’, en het zou tot verwarring kunnen leiden als je je rechtstreeks in Engeland opgeeft.